• Miksi luopuisin tästäkin vähästä vapaa-ajastani? – Valmennusosaamisen kehitys, osa 1

    Edellisessä blogipostauksessamme Markus herätteli ajattelemaan kriittisesti koko suomalaisen liikunnan- ja urheilun kokonaisympäristöä. Tällä kerralla menemme vähän yksityiskohtaisempaan, vaikka ei välttämättä yksinkertaisempaan aiheeseen – käsittelemme nimittäin oppimista ja erilaisia kenties aikaisemmin hyödyntämättömiä tapoja kehittää valmennusosaamista. Tehdessämme taustatutkimusta alustamme potentiaalisilla seurakäyttäjillä, esitimme heille myös seuraavan kysymyksen: ”Miten tuette valmentajien osaamisen kehittymistä? Ovatko valmentajat halukkaita kehittymään?” Eräs vastauksista…

  • Minne menet, suomalainen urheilu ja liikunta?

    Ensimmäisessä blogissamme Antti pohti vapaaehtoistyötä, ja sen merkitystä lasten ja nuorten liikunnassa. Tällä kertaa sohaistaan vähän sitä kekoa, josta lopulta muodostuu suomalaisen urheilun ja liikunnan toimintaympäristö. Ensimmäisenä voisi lähteä pohtimaan sitä, mitä ylipäänsä on urheilu, ja miten se eroaa liikunnasta? Vai ovatko ne yksi ja sama asia? Entä mitä sitten on huippu-urheilu, ja mihin sitä…

  • Mitä yhteistä on Slushilla ja liikunnalla?

    Mitä yhteistä on Slushilla (kansainvälinen teknologia- ja startup-tapahtuma) ja lasten sekä nuorten liikunnalla? Tätä pohdimme 1080 Coachingin ensimmäisessä blogi-postauksessa. Tällainen ajatus tuli jostain kumman syystä mieleeni, kun kävelin savukoneen ja laserin värittämillä käytävillä kesken Slushin kovimman sykkeen. Nopeasti voisi ajatella, että näillä kahdella asialla ei ole oikeastaan mitään yhtäläisyyksiä. Eikä niillä välttämättä kovin montaa yhtäläisyyttä…